6 verkoop tips van PR Housing Makelaars

Op onze Facebookpagina delen wij regelmatig verkoop tips. De adviezen hebben wij de afgelopen jaren verzameld met onze ruime ervaring en deze delen wij graag met ons netwerk. Zo kunt u al zelf aan de slag met de voorbereidingen van de verkoop van uw woning!

Verkoop tip no. 1: Zorg voor levend groen

Bij het verkopen van een woning is het belangrijk dat de woning er fris en levendig uit ziet. Daarom adviseren wij u om planten of bloemen toe te voegen aan uw woning. Deze zijn niet alleen sfeer bepalend maar laten ook de ruimtes goed tot zijn recht komen wat zeer bevorderend is voor de woningfotografie. Het is echter wel belangrijk dat er niet teveel planten staan want dit zorgt juist voor een rommelig effect. Heeft u al levend groen in uw woning?

6 verkoop tips van PR Housing Makelaars

Verkoop tip no.2: Presenteer uw woning neutraal

Een opgeruimde woning is natuurlijk altijd een goed idee maar hoe ver moeten we gaan? Voor zowel bezichtigingen als voor de foto’s is het belangrijk om uw persoonlijke spullen op te bergen. Denk hierbij aan jassen aan de kapstok, familiefoto’s aan de muren en uw gehele collectie aan douchegel in de badkamer. Hoewel een beetje persoonlijkheid zelf aan te raden valt, is het prettig voor potentiële kopers om binnen te stappen in een neutrale woning. Zo is het makkelijker voor hen om het toekomstige thuis in te denken. Ontdoe uw huis dus zoveel mogelijk van persoonlijke spullen, maar een schilderij aan de muur mag best.

Verkoop tip no.3: Verfris de muren

Die donkerrode muur vindt u misschien mooi – maar specifieke kleuren vallen niet bij iedereen in de smaak valt. Om de kans op het verkopen van uw woning te vergroten, is het aan te raden om de muren wit te schilderen. Spierwit is niet nodig maar lichte tinten zullen het huis fris presenteren en de ruimte beter tot zijn recht laten komen. Een relatief kleine investering met direct resultaat! Welke unieke muur in uw woning zou u hiervoor moeten opgeven?

Verkoop tip no.4: Wees slim met investeren

Uw huis verkopen met een nieuwe badkamer of keuken lijkt misschien de kans op verkoop te vergroten, maar u kunt er ook goed de mist mee ingaan. Dit is omdat zowel een badkamer als keuken smaakgevoelig zijn. Wilt u alsnog een grote investering doen? Investeer dan in het dak, een dakkapel, de goot, het buitenschilderwerk of de cv-ketel. Pakt u alsnog liever de badkamer of keuken aan, ga dan voor een neutrale uitstraling. Met onze marktkennis adviseren wij u graag over eventuele investeringen in uw verkoopwoning. Voel u vrij om ons vandaag nog te bellen!

Verkoop tip no.5: Zorg voor zonlicht op de foto’s

Het is het beste om uw huis op een zonnige dag te laten fotograferen. Dan ziet het huis er zowel van buiten als van binnen goed uit en is het licht optimaal. Vergeet niet: licht verkoopt. Trek daarom alle gordijnen zo ver mogelijk open, haal je vensterbanken leeg en maak gebruik van lampen waar mogelijk. Gelukkig is de lente in opkomst en mogen wij dus extra zonlicht verwachten!

Verkoop tip no.6: Kleed uw buitenruimte goed aan

De tuin, dakterras of balkon wordt vaak vergeten bij het op orde brengen van de woning voor een bezichtiging. Toch is het erg van belang dat elk onderdeel van de woning er verzorgd uitziet. Daarom is het een goed idee om even de stoep aan te vegen, het onkruid te verwijderen en een paar levende plantje en kussens toe te voegen. Zo wordt er zeker een goede indruk gemaakt op de potentiële kopers. Vergeet niet om ook even een doekje over de voordeur te halen en eventueel een spinnen rag te verwijderen.