Fictieve minister voor Wonen: Stefanie Blokhuizen

Momenteel kampen we met een woningtekort van meer dan 300.000 huizen. Mede hierdoor zijn de prijzen van koopwoningen de afgelopen jaren flink omhooggegaan en wordt het voor steeds meer mensen financieel haast onmogelijk om een (nieuwe) woning te kopen. Starters en mensen met een middeninkomen lopen het vaakst tegen problemen aan. Dit komt doordat ze vaak te veel verdienen om een sociale huurwoning te mogen huren, maar te weinig om een koopwoning te kunnen bemachtigen. Hoog tijd dus dat er een held opstaat om ons uit deze crisis te halen!

(Super)Minister voor Wonen

Aangezien er momenteel binnen het kabinet nog geen officiële Minister voor Wonen is, heeft Stefanie Blokhuizen het heft in eigen hand genomen en zichzelf tot tijdelijke Minister voor Wonen benoemd. Overigens is Stefanie Blokhuizen een fictief persoon, in het leven geroepen om meer aandacht te vragen voor de wooncrisis. Net als bij andere superhelden, zal de ware identiteit van de tijdelijke Minister voor Wonen later pas onthuld worden. Voorlopig blijft zij nog ‘verborgen’ achter een gepersonaliseerd mondkapje.

Fictieve minister voor Wonen: Stefanie Blokhuizen

Yes, politici zijn het eens!

De politieke partijen zijn het erover eens dat een officiële Minister voor Wonen van grote meerwaarde zal zijn binnen het nieuwe kabinet. Om een goed beeld te krijgen van de inhoud van een dergelijke functie, reist de tijdelijke Minister voor Wonen tussen 22 februari en 11 maart door ons land. Zij zal in gesprek gaan met deskundigen en buurtbewoners, om zo tot ideeën en oplossingen voor de wooncrisis te komen. Dinsdag 23 februari was Stefanie Blokhuizen te vinden in Nijmegen en Arnhem en op woensdag 24 februari bezoekt zij de regio’s Amersfoort en Utrecht.

Volg de tijdelijke Minister tijdens haar missie

Tijdelijk minister Blokhuizen: “het wordt tijd dat het volgend kabinet zich echt in gaat zetten om de wooncrisis op te lossen. Het huidige kabinet is wel met wat maatregelen gekomen, maar dit zijn doekjes voor het bloeden. Tijdens de coronacrisis werd het extra duidelijk hoe belangrijk het is voor iemand om een goed dak boven je hoofd te hebben. In plaats van achter de beleidstafels te zitten zal de minister snel aan de slag moeten gaan. Er zijn veel partijen in het veld die staan te trappelen om samen de schouders er onder te zetten.” De tijdelijke minister voor Wonen brengt de oplossingen onder de aandacht bij het grote publiek en bij de politiek en hoopt dat er na de verkiezingen een Minister voor of van Wonen komt.

Stefanie Blokhuizen staat er niet alleen voor. Ze heeft haar krachten gebundeld met verschillende woningcorporaties, bewonersorganisaties, (woningmarkt)deskundigen en zelfs enkele BN’ers! Op deze manier moet er wel voldoende publiciteit en aandacht voor haar missie worden gecreëerd. U kunt de tijdelijke Minister voor Wonen ook volgen via social media. Ze is op verschillende kanalen actief en deelt hier onder andere haar bevindingen.

www.ministervoorwonen.nl/