New Babylon - opmerkelijk gezicht en modern juweel van Den Haag

New Babylon - opmerkelijk gezicht en modern juweel van Den HaagU heeft wellicht verschillende foto's van dit specifieke gebouw op onze mediaplatforms gezien. Het is geen alledaags Nederlands gebouw of een architectuur wat er meestal wordt verwacht van de koningsstad Den Haag. Desalniettemin is dit complex een opmerkelijk gezicht en een modern juweel van de stad. Het kantoor van PR Housing is gevestigd in het New Babylon complex en daarnaast hebben wij in dit luxe pand diverse appartementen en penthouses te huur of te koop. Reden genoeg om meer informatie te geven over de oorsprong en het ontwerp!

New Babylon, ontworpen door architectenbureau Meyer en Van Schooten, neemt de plaats in van het Babylon-complex. Dit 'oude' Babylon gebouw werd opgeleverd in 1978. Het is slechts gedeeltelijk gesloopt, gevolgd door een grote renovatie en uitbreiding. Bij het hotel is de originele gevel nog zichtbaar tussen twee V-vormige betonconstructies.

New Babylon bestaat uit enkele winkels op de begane grond, kantoren, de twee woontorens en een hotel. De noordzijde van het complex wordt gemarkeerd door een 102 meter hoge woontoren, de ‘Park Tower’. Aan de zuidkant staat de 142 meter hoge 'City Tower'. Deze woontoren wordt bekroond door een 16 meter hoge vlaggenmast, de hoogste van Nederland. In 2011 won de City Tower één van de vijftien Cobouw Awards voor het beste project in de categorie woningbouw.

De naam New Babylon verwijst naar het antikapitalistische visionaire kunstproject New Babylon bedacht en ontworpen door beeldend kunstenaar Constant in de periode 1959-1974. Deze stroming heeft grote invloed gehad op architecten. Constant liet zich op zijn beurt inspireren door het boek Homo Ludens waarin auteur Johan Huizinga een toekomstige samenleving beschrijft waarin al het werk volledig geautomatiseerd is, waardoor mensen een overvloed aan vrije tijd hebben. Constant's New Babylon is een globale visie op de toekomst waarin mensen worden bevrijd van fysieke arbeid en zich volledig kunnen wijden aan creatief werk. Veel van de maquettes, plastic tweedimensionale kunstwerken van het project New Babylon zijn in het bezit van het Kunstmuseum Den Haag en zijn daar te bezichtigen.

In de volgende links vindt u de beschikbare huur/koop woningen die zich bevinden in New Babylon:

Te huur:

www.prhousing.nl/nl/woningpagina/s-gravenhage/5540001/anna-van-buerenplein-250/
www.prhousing.nl/nl/woningpagina/s-gravenhage/5510137/bezuidenhoutseweg-65/
www.prhousing.nl/nl/woningpagina/s-gravenhage/5486828/bezuidenhoutseweg-65/
www.prhousing.nl/nl/woningpagina/s-gravenhage/5290496/anna-van-buerenplein-259/
www.prhousing.nl/nl/woningpagina/s-gravenhage/5277621/anna-van-buerenplein-166/

Te koop:

www.prhousingmakelaars.nl//woningpagina/s-gravenhage/5507794/anna-van-buerenplein-280/
www.prhousingmakelaars.nl//woningpagina/s-gravenhage/5459161/anna-van-buerenplein-140/