Verhuur- en Verkoopstyling

U heeft er vast wel eens van gehoord maar is het nou echt nodig? Werkt het echt? Wat houdt Verhuur- of verkoopstyling eigenlijk precies in? Dit soort vragen komen vaak naar boven wanneer men overweegt zijn of haar woning te verhuren of verkopen. Daarnaast is dit één van de velen keuzes die gemaakt moeten worden voordat een woning aangeboden kan worden.

Wij werken regelmatig samen met interieurstylist Myrna Brest van Kempen en dus hoog tijd om de welbekende vragen eens aan haar te stellen.

Hoe ben je in de verhuur- en verkoopstyling terecht gekomen?

Passie is het meest beknopte antwoord die ik hierop kan geven!

In het buitenland heb ik voor een makelaarskantoor gewerkt waar ik in aanmerking ben gekomen met het mooie vak van interieurstyling. Het begon simpelweg bij het geven van advies aan klanten wat zich ontwikkelde in passie. Hierna heb ik verschillende opleidingen gevolgd zoals ontwerp en kleur- en verkoopstyling. Een woning stylen en inrichten is iets heel bijzonders. Ik krijg een heerlijk tevreden gevoel wanneer een klant profijt heeft van mijn styling.

2

Wat houdt verkoop vastgoed styling bij Brest van Kempen precies in?

Wat betreft verhuur-/verkoopstyling zijn er meerdere scenario’s. Regelmatig komt het voor dat klanten hulp zoeken om hun woning wat rustiger te laten overkomen en daarmee ook aantrekkelijker wordt voor een groter publiek. Uit mijn ervaring weet ik goed wat voor interieur aanspreekt en goed overkomt op bijvoorbeeld Funda. Als bewoner van de woning kan het vaak moeilijk zijn om te herkennen hoe een woning neutraler en minder rommelig gemaakt kan worden. Dit gaat natuurlijk verder dan opruimen. Hoe de meubels zijn geplaatst in de woning, de kleuren en de balans ervan speelt allemaal mee in de visuele ervaring van een woning.

Daarnaast komt het voor dat woningen leeg of half leeg zijn wanneer men verhuist of emigreert. In zulke gevallen is het goed om toch wat meubels en accessoires te plaatsen om de ruimtes in het huis beter tot zijn recht te laten komen. In dit geval kunnen de betreffende items worden ingehuurd door mij en zorg ik ervoor dat de woning er huiselijk en leefbaar uitziet.

Waarom is verkoopstyling nodig?

Verhuur-/verkoopstyling raad ik vooral aan wanneer klanten snel hun woning willen verhuren of verkopen. Door mijn ervaring en kennis kan ik de woning goed laten aansluiten bij de markt waardoor er simpel weg meer interesse komt.

Het bekijken van een woning op een foto is echt andere ervaring dan met het oog. Een eettafel is hierin een goed voorbeeld. De manier en plek waar dit meubelstuk in de woning staat kan in foto’s ervoor zorgen dat de woonkamer bijvoorbeeld heel krap lijkt. Door wat te schuiven kunnen meubels en de herplaatsing ervan de woning juist accentueren. Op foto’s is de uitstraling van rust en harmonie een stuk gevoeliger dan op het blote oog. Uit onderzoek is bewezen dat met verhuur-/verkoopstyling een woning meer bezichtigingen krijgt, hoger verhuur of verkoop resultaat en sneller van de markt gaat.

3

Wat voor soort projecten vindt je het leukst?

Niet zo origineel antwoord maar elk project is leuk! Elke woning is een nieuwe uitdaging om het beste van de woning te accentueren en een tevreden klant te krijgen. Ik heb wel eens meegemaakt dat ik een woning binnen stap en mij echt afvraag hoe ik dit leuk kan maken. Door middel van schetsen en het werken met kleuren en modellen komt er toch een mooie en harmonieuze woning uit. Dit soort metamorfoses geeft mij echt energie!

Wat is de meest uitdagende ruimte in een woning om in te richten?

Grote ruimtes zijn het moeilijkste om te stylen. Vaak wordt er gedacht dat dit juist het makkelijkst is omdat er zoveel opties zijn. Toch is huiselijke sfeer en eenheid dan vaak uitdagender dan in kleinere woningen. Gelukkig lukt dit mij altijd!

Succesverhalen! Heb je een project gedaan waarbij duidelijk aantoonbaar succes was behaald?

Zeker, alle projecten hebben succes! Soms duurt de verhuur-/verkoop van een woning langer dan verwacht maar resultaat komt altijd!