Meer woonruimte zonder verhuizing of verbouwing!

Heeft u behoefte aan extra woonruimte? Dan lijkt verhuizen een logische oplossing. In deze oververhitte woningmarkt is dat echter makkelijker gezegd dan gedaan. Het woningaanbod is schaars en overbieden is meer regel dan uitzondering. Kijk eens met een andere blik naar uw huidige woning! Met 4 slimme tips heeft u weer wat bewegingsvrijheid.

Tip 1: Benut loze ruimte

Een nis onder de trap of een schuine wand leveren vaak loze ruimtes op. Zonde, want deze plekken zijn bijzonder geschikt voor het creëren van extra opberg- of werkruimte. Een nis leent zich vaak uitstekend voor het ophangen van planken en onder een schuine wand kan vaak prima een bureau of bed staan.

Tip 2: Een open deur

Heeft u er wel eens bij stilgestaan dat tussendeuren eigenlijk best veel ruimte vragen? Door (bijvoorbeeld) de deur van de woonkamer naar de hal te vervangen voor een schuifdeur wint u heel eenvoudig een heleboel ruimte. U hoeft namelijk geen rekening meer te houden met de draaicirkel en aanloopruimte en daardoor kan het zomaar zijn dat uw bank opeens wél tegen die ene muur kan staan.

Meer woonruimte zonder verhuizing of verbouwing!

Tip 3: Kijk omhoog

…én omlaag, want daar zit de ruimtewinst! Plaats bijvoorbeeld lades onder de bedden voor extra bergruimte of kies een lange wand in één slaapkamer waarin u een kast plaatst tot plafondhoogte. Grote kans dat u hier de kleding van alle gezinsleden in kwijt kan waardoor kasten in de overige slaapkamers overbodig zijn.

Tip 4: Langs de muur

Wanneer u een wandbank langs de eettafel zet bespaart u al snel zo’n 80-90 centimeter omloopruimte. Met hetzelfde aantal zitplekken creëert u dus een zee aan ruimte. Maakt u ook nog eens gebruik van berglades onder de wandbank, dan profiteert u van ‘onzichtbare’ kastruimte.