Opgeruimde woonkamer nog steeds rommelig? Gebruik dan deze tips

Een opgeruimd huis, is een opgeruimde geest. Althans, dat wordt beweerd. Ondanks dat uw woonkamer er altijd best opgeruimd uitziet, hebt u voor uw gevoel toch het idee dat het nog een rommeltje is. Loop uw woning dan eens na op de volgende punten, wellicht gaat u dat helpen de laatste onrust die u voelt in de woonkamer weg te nemen.

Open deur

Het lijkt een open deur en dat is het ook. Letterlijk. Door open deuren naar de hal, de (bij)keuken, de garage verliest u niet alleen veel warmte, maar het ziet er ook snel rommelig uit. Vaak hebben de verschillende ruimtes in huis een eigen functie en dus ook een eigen interieurstijl. Waarbij aan de bijkeuken en garage vaak het minste aandacht wordt besteed en dus ook rommeliger kunnen zijn dan de rest van de woning. Zodra u deze deuren open hebt staan en u vanaf de bank deze ruimtes inkijkt, mist u het opgeruimde gevoel van uw woonkamer. Dit geldt overigens niet alleen voor open deuren, maar ook voor open vitrinekasten, open tv-meubels of open boekenkasten. Het blijft een uitdaging om daarin een mate van rust en eenheid te creëren. Houd deze dus het liefst gesloten en kies voor gesloten meubels.

Elektronica

Laptops, tablets en mobiele telefoons, maar ook e-readers, cases van earpods en afstandsbedieningen – tegenwoordig vaak meer dan één – zijn allemaal losse elektronica die ervoor zorgen dat uw woonkamer alsnog een rommeltje lijkt. Natuurlijk wilt u deze apparaten snel bij de hand hebben, maar leg ze weg op een vaste plek achter een deur of in een la. Zeg nou zelf, hoe erg is het dat u eerst een paar stappen moet lopen voordat u uw tablet in uw handen hebt?

Opgeruimde woonkamer nog steeds rommelig? Gebruik dan deze tips

Laders en snoeren

Al deze apparaten moeten worden opgeladen en helaas bestaat er nog niet zoiets als één generieke stekker. Slingerende laders zijn een doorn in het oog wanneer u een opgeruimde omgeving zoekt, dus berg deze op wanneer u er geen gebruik van maakt. Ook de stekkers en snoeren van andere elektrische apparaten, en dat zijn er veel meer dan u denkt, maken een interieur rommelig. Zorg daarom altijd dat u zo veel mogelijk snoeren netjes wegwerkt met bijvoorbeeld kabelgoten.

Rondslingerende spullen

Dan hebben we nog de ‘vaste plekken’ voor dingen die u niet direct kunt opbergen of kwijt kunt. Denk aan de post, autosleutels, zegeltjes, pasjes, bonnetjes en meer uit die categorie. De hoek van een aanrecht of de eettafel zijn toch wel de favoriete plekken om dit soort dingen ‘even’ neer te leggen, om ze vervolgens te vergeten waardoor de stapel troepjes alleen maar groter wordt. Reserveer een la in de keuken voor dit soort dingen en leg je sleutels direct op de plek waar ze horen. En dat is waarschijnlijk niet rondslingerend op de eettafel.

Hebt u nu nog steeds het gevoel dat het niet helemaal is opgeruimd, ga dan eens heel kritisch door uw spullen heen en hanteer de regel: less is more. Veel snuisterijen en accessoires kunnen heel gezellig zijn, maar maken een interieur ook vaak onrustig. Kijk wat u een andere plek in uw huis, of in die van een ander, kunt geven en ga hiermee door totdat u eindelijk dat rustgevoel van een opgeruimde woning ervaart.