Het is lente! De hoogste tijd om mijn huis te verkopen, toch?

‘Is timing voor de verkoop van mijn woning belangrijk? Waarom? En wanneer is dan de beste tijd?’ Dit zijn vragen die u als woningbezitter uzelf kunt afvragen. Het antwoord? Timing is belangrijk! Het voorjaar biedt namelijk verschillende voordelen voor de verkoop van jouw woning. Ook al geven de winterse buien ons op dit moment nog geen lente gevoel, delen wij toch graag de voordelen van het verkopen van uw woning in de lente!

Het is lente! De hoogste tijd om mijn huis te verkopen, toch?

No.1  Prachtige woningpresentatie


Bij het maken van de foto’s van uw woning is licht misschien wel het aller belangrijkste! Als het weer beter begint te worden en er zelfs misschien een zonnetje schijnt, zorgt dit voor een fijne lichtinval in huis waardoor alle ruimtes mooi licht en fris op de foto’s komen te staan. Door de zonnestralen en bloeiende planten zal ook een buitenruimte, zoals een tuin of balkon, in het voorjaar beter naar voren komen. Zo krijgt u een prachtige woningpresentatie die uw huis of appartement van zijn beste kant laat zien.

No.2  Hogere opbrengst

Misschien is dit wel de belangrijkste reden om jouw woning in het voorjaar te verkopen. In de ontwikkeling van de huizenprijzen is een patroon te zien dat aantoont dat het verkopen van je woning in het voorjaar het meeste oplevert. Wel heeft u ook te maken met de meeste concurrentie wat de prijs soms kan drukken. Dit hangt echter helemaal af van de huidige markt.

No. 3  Meer bezichtigingen

 Het gevolg van een goede woningpresentatie is dat potentiële kopers graag een bezichtiging willen inplannen. Daarnaast brengt het voorjaar vaak vernieuwing met zich mee en beginnen velen aan nieuwe projecten of plannen. Misschien dus wel in een nieuw huis (met heerlijke buitenruimte)! Je woning verkopen in het voorjaar zorgt dus voor meer animo en meer bezichtigingen dan in andere jaargetijden.

No.4 Positieve indruk van je woning

Een mooie woningpresentatie en een hoog animo is al een geweldige start. Daarna is het toch echt afhankelijk van de bezichtigingen. Deze hebben dezelfde voordelen als de woningpresentatie: goed zonlicht en bloeiend groen. Zo krijgen potentiële kopers de beste indruk van uw woning.

Dus heeft u verkoopplannen? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend verkoopgesprek en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen.