Nieuwe aanbieder voor duurzame hypotheek

We zijn steeds meer op zoek naar duurzame oplossingen voor onze woning. Een beter energielabel door energiebesparende maatregelen, een lagere energienota door het plaatsen van zonnepanelen et cetera. Nationale Nederlanden speelt in op deze trend door het aanbieden van een duurzame hypotheek.

Korting op hypotheekrente

Woonnu, dochter van Nationale Nederlanden, is nieuw gelanceerd en heeft als doel consumenten te ondersteunen bij het verduurzamen van hun woning en biedt een rentekorting vanaf energielabel B. Woonnu beloont verduurzaming van bestaande woningen en de aankoop van duurzame woningen. De beloning bestaat uit een korting op de hypotheekrente, wat de terugverdientijd van de investering aantrekkelijker kan maken. Hoe groener het energielabel, hoe hoger de korting.

Verduurzamingscheck

Naast het geven van een korting op de hypotheekrente, helpt Woonnu ook met de advisering rondom het verduurzamen van de woning door middel van een verduurzamingscheck. Deze check geeft u inzicht in de mogelijkheden voor uw woning. Vervolgens worden deze mogelijkheden met een adviseur van Woonnu doorgenomen en in een maatwerk rapport voor u samengevat. Hierin wordt duidelijk welke maatregelen aanbevolen worden, wat de investering en vervolgens ook de terugverdientijd is. Ook wordt aangegeven welk energielabel u kunt bereiken met de investeringen.

Nieuwe aanbieder voor duurzame hypotheek

Hybride regieplatform

Woonnu is een zogenoemde hybride regieplatform. Dat houdt in dat institutionele investeerders ook in de Nederlandse woningmarkt kunnen stappen. Daarmee geeft Woonnu investeerders de mogelijkheid bij te dragen aan de vergroening van de Nederlandse woningmarkt. Naast financiering van investeerders, investeert ook Nationale Nederlanden in Woonnu.
De Woonnu hypotheek is voor iedereen die een duurzaam huis wil kopen of de eigen woning wil verduurzamen.