Tips voor de perfecte verkoopfoto van uw woning

Ondanks dat uw woning zich in deze krappe markt bijna vanzelf verkoopt, bent u altijd op zoek naar de beste deal. De kans dat u die eruit sleept maakt u groter door serieus aandacht te besteden aan de verkoopfoto’s van uw woning. Met deze tips gaat u scoren met uw foto’s en verhoogt u de kans op een nog snellere en betere verkoop.

Ga voor schoon

De foto’s van uw woning, die gebruikt gaan worden voor de verkoop, worden door de makelaar gemaakt. Deze heeft met zijn ervaring veel kijk op het maken van het perfecte plaatje. De juiste hoek, de mooiste lichtinval en de beste plekken in de woning. Toch kunt u zelf ook al heel veel doen om de beste foto mogelijk te maken. En dat begint met de grote schoonmaak. U wilt dat uw huis, op de verschillende verkoopsites, spic en span getoond wordt. Dat houdt voor u in dat u ieder hoekje van uw woning gezien moet hebben. U ziet geen stofwolk, spinrag of kruimel meer liggen. Vergeet ook de ramen niet mee te nemen. Het is even wat werk, maar als u dit eenmaal hebt gedaan, is het slechts een kwestie van bijhouden wanneer er kijkers komen.

Ga voor opgeruimd

Het is voor de potentiële koper belangrijk dat hij zichzelf in uw woning ziet wonen. Dat gevoel oproepen wordt lastig op het moment dat er allemaal persoonlijke spullen in de woning zichtbaar aanwezig zijn. Denk hierbij aan foto’s, tekeningen van de kinderen of ansichtkaarten bestemd voor uw onlangs verjaarde partner. Dit geldt overigens niet alleen voor de woonkamer, maar ook voor de overige kamers. Kinderkamers die vol staan met zelfgemaakte knutsel- en bouwwerken maken de kamer naast rommelig ook te persoonlijk. Als u dan toch bezig bent met opruimen, kijk dan even kritisch om u heen. Ziet u nog meer voorwerpen die rommelig staan, bijvoorbeeld een prullenbak, speelgoed in de woonkamer, de mand van de hond, een overvolle wasmand, dan kunt u deze het beste ook even tijdelijk een andere plek geven.

Tips voor de perfecte verkoopfoto van uw woning

Ga voor luxe

Voor de foto is het belangrijk dat u let op de details. Wat laat u staan en wat haalt u weg. Welke accessoires of onderdelen maken het voor de potentiële koper extra interessant om eens een kijkje te komen nemen. Voor iedereen geldt dat ze waar voor hun geld willen en het liefst een beetje meer. Dus hoe luxer u de uitstraling van uw woning kunt maken, hoe interessanter deze voor de potentiële koper wordt. Een bubbelbad in de badkamer, een inventieve afzuiginstallatie bij uw kookeiland, een mooie gashaard in de tuin. Dat zijn de onderdelen die u eruit wil laten springen. Zorg dat deze niet worden ondergesneeuwd en onderbelicht door loze accessoires. Vermijd ook kapotte en versleten spullen. Repareer ze, zet ze uit het zicht of gooi ze weg.

Ga voor groot

De makelaar weet heel goed hoe hij een ruimte optisch groter kan laten lijken. U kunt daar een steentje aan bijdragen door wat spullen weg te halen. Hoe minder spullen in een ruimte, hoe groter deze lijkt. Maak het aanrecht zo leeg mogelijk, net als het dressoir en de eetkamertafel. Ga zo kamer voor kamer langs en verwijder alle overbodige spullen. Hebt uw vloerkleden in de kamers liggen? Geef ook deze tijdelijk even een ander onderkomen. U zult zelf zien dat de kamer zonder kleed ineens een stuk groter lijkt.

Belangrijk is dat de potentiële koper zich thuis kan voelen in uw woning. Houd dat in gedachte op het moment dat u door uw woning loopt en u bezig gaat met restylen.