Woontrends 2021

Na een bewogen jaar waarin het coronavirus ons aan huis gekluisterd heeft, zijn we misschien wat kritischer naar ons interieur zijn gaan kijken. Bent u klaar voor een nieuwe start in 2021, dan zijn dit de nieuwste woontrends.

Duurzaam

Duurzaam wonen is al bijna geen trend meer te noemen. Met verschillende groene leningen en subsidies wordt gestimuleerd de woning duurzamer te maken. Ook het interieur wordt steeds duurzamer. Door bijvoorbeeld gebruik te maken van eerlijke en duurzame materialen. Meubels en accessoires van gerecycled materiaal of meubels die juist veel langer meegaan. Maar een duurzame inrichting houdt ook in dat het productieproces net even anders is dan anders, waarbij het goede doen, door ze bijvoorbeeld ze te laten maken door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, centraal staat. En dan natuurlijk zoveel mogelijk geproduceerd in Nederland om de weg naar uw woning zo kort en dus zo duurzaam mogelijk te houden.

Woontrends 2021

Werelds

Misschien is het omdat we dit jaar weinig konden reizen, maar voor 2021 is een trendy om uw woning een wereldse look mee te geven. Waan uzelf op de Afrikaanse savanne of in de Surinaamse jungle. Of houd het dichter bij huis en kies voor de fijne rust van Scandinavië. Op zich is deze trend niet direct nieuw, maar wel als u de verschillende landen en werelden met elkaar combineert. U maakt uw Zweedse interieur direct een stuk warmer door dit te combineren met warme tinten.

Japandi

Dat we gek zijn op Scandinavisch design is geen verrassing meer. De Zweedse warenhuizen zijn een hit en als u als zoekterm “hoekbank” invult op Google, vult hij dit bijna vanzelf aan met het woord “Scandinavisch”. Logisch ook, want juist deze stijl valt heel goed te combineren met andere stijlen. Combineer het Scandinavisch met Japans en een nieuwe trend is geboren: Japandi. Organische vormen, neutrale kleuren met verder een sobere uitstraling waarin ruimte is voor contrasten qua materialen. Om helemaal zen van te worden.

Cosy

Licht en rond. Dat zijn voor 2021 twee kernwoorden als het gaat om het interieur. Geen hoekige kasten, maar ronde tafels. Zachte kleuren en stoffen zoals linnen en wol geven uw interieur dat cosy gevoel dat iedereen zo hard nodig heeft, nu knuffelen met vrienden en familie er even niet meer in zit. Een lichte woning met zachte en simpele accenten voor een nieuwe, frisse start in 2021.